Tips til netthandel

online shoppingStadig flere handler på nett, og mange kjøper også brukte gjenstander over internett. Teknologien har gitt oss mange muligheter til å skaffe hvilke som helst varer på et nesten uendelig stort marked. Likevel finnes det en del råd for å gjøre handelen litt tryggere, og kanskje lett enklere. I Norge har Forbrukerområdet en egen side hvor useriøse nettbutikker er oppsummert, noe som kan være greit å sjekke når man kommer over et nytt konsept på nettet. Her er noen lure råd for dem som vil gjøre en trygg netthandel:

1. Sammenlign flere butikker som tilbyr de samme varene, og les tilbakemeldinger fra kundene for å finne ut hvilken side du ønsker å bestille fra. Både pris og pålitelighet kan ha store forskjeller, derfor er det alltid godt å gjøre litt research før man trykker «Kjøp».

2. Har nettbutikken kontaktinformasjon tilgjengelig? Noter deg om du kan få tak i firmaet eller personen du bestiller fra. Dersom noe oppstår, kan du kontakte dem, eller eventuelt sende inn klager på dem.

3. Alltid legg merke til fraktkostnader og leveringstid. Det er alltid spennende å vente på en pakke, men du bør motta en bekreftelse samt en leveringstid etter du har bestilt. Legg også merke til fraktkostnader som noen ganger kan bli høyere enn forventet.

4. Les vilkår og betingelser før du bestiller. Dette er alltid viktig å få med seg. Unngå skuffelser og les dem på forhånd.

5. Ikke gi fra deg for mange personlige opplysninger. Dersom du handler direkte fra en person, skal det ikke være nødvendig å oppgi kortnummer eller lignende, mens hos en nettbutikk kan du sikre dine opplysninger ved å få faktura.

6. Husk på at du har angrerett! Dersom du angrer på kjøpet du har gjort, har du alltid 14 dagers angrerett. Du må som regel betale for frakten tilbake, og produktet må ikke være brukt, men du har lov til å returnere det og få pengene dine tilbake.