Tips for å spare penger når du handler på Amazon

Amazon er en gigantisk handleplass, og spesielt i USA er Amazon alene en trussel mot alle fysiske butikker. Med tjenesten Amazon Prime kan amerikanere nyte av fri levering og en mengde andre fordeler, samtidig som de kan handle en mengde produkter fra Amazon som kanskje ikke er veldig praktisk å få levert til Norge. Det er likevel mange nordmenn som handler på Amazon, og jeg synes det er lurt å spare noen kroner hvis det er mulig.

Pass på kostnad for levering

Gitt avstanden til Norge er kanskje levering en stor del av kostnaden mange ganger. Du bør definitivt ta med fraktkostnaden som en faktor allerede når du vurderer å kjøpe produktet fra Amazon.

  • Pass på at det noen ganger kan være billigere å kjøpe produktet lokalt i Norge når du ser på totalkostnaden inkludert frakt.
  • Hvis du kan vente litt er det mulig å spare mye penger på å velge et fraktalternativ som tar noen ekstra dager.

Tenk på toll og moms

Når du handler på nett fra utlandet må du selvfølgelig forholde deg til toll og moms. Her har faktisk Amazon noen smarte tjenester som kan håndtere dette for deg, slik at du allerede ved betaling hos Amazon vet hva totalen blir. Det gjør det mye enklere å sammenligne prisene med lokale butikker i Norge.

Husk dessuten at det er noen produkter som ikke er tollpliktige, et eksempel på dette er bøker. Amazon startet som en bokbutikk, og den dag i dag er utvalget av engelske bøker gigantisk.

Bruk tilbud og kampanjekoder

Dessverre er de aller fleste skikkelig gode tilbudene på Amazon forbehold amerikanere og andre land utenfor Norge. Fenomenet Prime day er for eksempel et salg som Amazon prøver å bygge opp som et alternativ til Black Friday.

Likevel finnes det selvfølgelig kampanjer og tilbud som nordmenn kan benytte seg av. Hvis du er interessert av noen spesiell kategori på Amazon kan du melde deg på nyhetsbrev eller følge spesialiserte sider som samler tilbud. Et alternativ kan dessuten være å jakte på kampanjekoder på nett, som noen ganger kan være relevante også for nordmenn.

Husk de digitale tjenester

Et tilbud fra Amazon som kanskje noen ikke tenker på er de digitale tjenestene som Kindle og lydboktjenesten Audible. Disse er i stor grad tilgjengelig for nordmenn, men innholdet er selvfølgelig i stor grad på engelsk og eventuelt andre språk som spansk.

Fordelen med digitale tjenester er at de blir levert med en gang, og du kan ofte spare mye penger sammenlignet med papirversjonen der du dessuten må vente på frakt. Hvis du liker å lese bøker i digital form kan et Kindle-brett fra Amazon definitivt være en god investering.