Spar penger med rabattkoder når du handler på nett

Når du handler på nett kan du gjøre mange gode kjøp sammenlignet med fysiske butikker, men visste du at du kan spare enda mer penger med rabattkoder? Samtidig kan det være vanskelig å få full oversikt over hvordan du utnytter dette systemet til fullo, men jeg har noen tips.

Slik fungerer det – bruk rabattkoder på nett

Du har kanskje lagt merke til det ekstra feltet for en rabattkode eller kampanjekode, som du ofte finner når du kommer til kassen i en nettbutikk, ligner på bonuskoder på spillesider? Hvis du IKKE har en eksklusiv kode – for eksempel Casino Winner bonus – kan det være ergerlig å måtte fullføre kjøpet uten å ha lagt inn noe der, kanskje har du gått glipp av et godt tilbud?

I utgangspunktet er bruk av rabattkoder ikke mer komplisert enn dette, du må bare finne denne koden som du skal legge inn i nettbutikken. Noen steder legger du inn koden allerede før du begynner å handle, eller på en spesifikk produktside, men konseptet er det samme.

Google etter rabattkoder

Noen ganger synes jeg det aller enkleste er å bare google etter kampanjekoder. Hvis du søker etter nettbutikkens navn sammen med «offer code» eller «coupon code» kan det være at du finner noe. Samtidig er det ikke sikkert at du finner alle koder, da det er mange tidsbegrensede koder som kanskje aldri ender opp i et søkeresultat.

Abonnere på nyhetsbrev

Hvis du er interessert av å gjøre gode kjøp hos en spesiell butikk, anbefaler jeg definitivt å melde seg på nyhetsbrev fra butikken. Da får du ofte spesielle tilbud, både i form av kampanjekoder og direkte avslag, på e-post. Samtidig kan det selvfølgelig bli mye «spam» i innboksen så pass på å gjøre det med måte.

Følg influencere og youtubere?

Det er mange ulike influencere, bloggere og youtubere som finansierer sin virksomhet med markedsføring, og som ofte deler eksklusive kampanjekoder som sine følgere. Det er klart at disse noen ganger kan være langt fra influencerens tema, men samtidig kan du være heldig og faktisk få med deg noen brukbare kampanjekoder denne veien.

Bruk et tillegg i nettleseren

En annen mulighet er å bruke et tillegg i nettleseren som gir deg beskjed når du besøker en side der det finnes en kampanjekode du kan benytte. Det finnes flere ulike leverandører av slike tillegg, så her kan det være greit å google etter det beste tillegget for akkurat deg.


Handle fornuftig med eller uten kampanjekoder

Uansett om du får tilgang til noe som ser ut som en helt fantastisk kampanjekode, synes jeg du som vanlig bør tenke deg om både en og to ganger før du kjøper noe på impuls. Kampanjekoder kan noen ganger fremstå som helt fantastiske, med 50 % eller 90 % avslag, men sjekk hva produktene koster deg andre steder og benytt gjerne tjenester for sammenligning av priser. Dessuten kan det være at det er snakk om tidsbegrensede tilbud med kode, slik at det kanskje er omtrent samme pris uten kode ved en senere anledning. Husk at kampanjekoder, på lik linje med andre tilbud, er laget for å få deg å handle med en gang.

Når det er sagt synes jeg virkelig at du skal bruke kampanjekoder når det er mulig, det kan være mange kroner å spare.