Slik får du billetter til de store fotballturneringene

Fotball er den mest populære sporten i verden, langt foran cricket på andreplassen. Dette varierer selvfølgelig mellom land, men også i Norge må man kunne hevde at fotball er en av de aller mest populære idrettene. Mange følger favorittlagets kamper på TV eller direkte streaming på nett, men å oppleve kampen på plass på arenaen er noe helt spesielt. Å få billetter til norske seriekamper er ikke vanskelig, det samme kan ikke sies om billetter til finalene i for eksempel Champions League og verdensmesterskapene i fotball. Mange liker å gjøre spillopplevelsen mer interessant ved å satse på favorittlaget sitt, og mange liker også å spille online med Bonuskoder til odds og casino.

Kjøp via offisielle kanaler så langt det er mulig

Et første råd må være å kjøpe billetter via offisielle kanaler i alle tilfeller der det er mulig. Du bør velge dette alternativet også hvis det eventuelt koster noen hundrelapper mer. Dessverre finnes det nok av eksempler på svindel og andre problemer i forbindelse med kjøp av billetter i gråmarkedet. Samtidig er det selvfølgelig ikke alltid du har noe valg, årsaken til at det i det hele tatt finnes et marked for salg av billetter utenfor de vanlige kanalene er jo at ettertraktede kamper raskt blir utsolgt.

 Noen måter å faktisk få tak i offisielle billetter er:

  • Vær ute i god tid. Dette er kanskje en selvfølgelig, men du må være klar med en gang billettene slippes i markedet. Noen ganger må du være med i en trekning, eller helt enkelt bare sitte foran skjermen i sekundet det er mulig å kjøpe. Gitt hvor kostbare billetter kan være i gråmarkedet kan det lønne seg å kjøpe også hvis du ikke er helt sikker. Men pass på å ha en plan for reise, det kan også være dyrt.
  • Sjekk om du kan kjøpe fra laget som spiller. Til for eksempel finalen i Champions League blir hvert deltagende lag tildelt en god del billetter. Disse er selvfølgelig tenkt for lagets egne supportere, og er ofte forbeholdt de som har årskort eller på annen måte virkelig er dedikerte supportere.
  • Sjekk om du kan kjøpe via en organisasjon eller reisearrangør. Noen billetter er også ofte forbeholdt andre organisasjoner og reisearrangører, og selges for eksempel bare i pakker med overnatting eller andre tilleggstjenester. Dette gjør selve pakken med billetter litt dyrere, men kanskje er det tjenester du uansett hadde måttet kjøpe?

Kjøpe billetter i gråmarkedet – et sjansespill

I noen tilfeller er en kamp utsolgt allerede noen minutter etter at billettsalget åpnet, eller så er du kanskje litt sent ute med å begynne å planlegge reise og billettkjøp. Da er det et alternativ å undersøke mulighetene for å kjøpe billetter som videreselges i gråmarkedet, men her gjelder det å være forsiktig.

  • Kjøp av billetter fra familie og nære venner. Dette er kanskje det aller tryggeste alternativet, hvis du har forsikret deg om at billettene du kjøper ikke er knyttet til noen spesiell persons navn. Det er lite sannsynlig at noen du kjenner privat lurer deg, og du får sannsynligvis en bra pris.
  • Kjøp av billetter via selskaper på nett er neste alternativ å sjekke, men les alltid omtaler og hva andres erfaringer med selskapet er.
  • Siste utvei kan være å kjøpe billetter direkte fra privatpersoner du ikke kjenner, men da bør du nesten være forberedt på at det er en risiko for å bli lurt.

Pass på å kjøpe billetter trygt, alternativt er det kanskje greit å følge kampen på en stor skjerm hjemmefra.