Hva er de beste måtene å betale når du handler på nett

Ingenting i livet er gratis, og når du handler på nett må du før eller senere gå til kassen og betale, selv når du bruker Cashiopeia bonus. Du får nesten alltid valget mellom en hel rekke betalingsalternativer, og noen ganger kan det være litt overveldende. Hva er egentlig det beste valget når du betaler på nett?

Velg det betalingsalternativ som er best i den spesifikke butikken

Mitt første råd er å faktisk bruke noen sekunder på å vurdere betalingsalternativene i den spesifikke butikken du handler i. Mange ganger kan det være egne rabatter eller fordeler forbundet med å bruke en spesifikk betalingsmåte, som et spesielt betalingskort.

Dessuten bør du velge betalingsalternativ i forhold til hvor mye du stoler på butikken. Direkte betaling med kredittkort kan for eksempel føles litt mer mindre trygt ut på nettsteder som du ikke kjenner til.

Enkelthet er viktig – også ved betaling på nett

Når du har kommet til kassen i nettbutikken og skal betale, vil du sannsynligvis bare bli ferdig så raskt som mulig. Derfor er det viktig at betalingen er enkel og rask. Her finnes det flere gode alternativer som gjør det lett å fullføre kjøpet:

  • La nettleseren eller andre tjenester lagre betalingskortet. Mange nettlesere, inkludert markedslederen Chrome, kan lagre kortnummeret ditt. Det betyr at du bare må bekrefte med CVV-kode når du betaler.
  • Vipps kan ofte benyttes i norske nettbutikker, og det er selvfølgelig veldig greit å bekrefte kjøpet på mobilen. Ofte er den alltid i nærheten, eller kanskje gjennomfører du uansett hele kjøpet fra mobilen.
  • PayPal og andre betalingstjenester på nett. En fordel med PayPal og andre betalingstjenester på nett er at du ikke må finne noe fysisk objekt som et kort eller tilsvarende.

Faktura og betalingsutsettelse

Betaling med faktura tilbys av mange nettbutikker, ofte via betalingsleverandører som Klarna. Dette kan være en enkel og grei løsning når du raskt skal fullføre et kjøp, men pass på at det kan gi deg ekstra kostnader hvis du ikke følger med.

I flere nettbutikker er det nå faktisk betaling med faktura som presenteres først, og det er selvfølgelig ikke helt uten grunn. Leverandøren av betalingsløsningen håper at du skal utsette eller dele opp beløpet, slik at de kan tjene noen kroner på renter og gebyrer. Hvis du bruker alternativet å betale med faktura smart kan du nesten alltid betale uten ekstra kostnader, men pass nøye på betalingsfristen.

Betalingsutsettelse er et annet alternativ som ofte er tilgjengelig. Noen ganger kan det være helt kostnadsfri utsettelse, og det kan være gunstig hvis du har god økonomisk disiplin og vet at du kan betale hele beløpet ved en senere anledning. Samtidig er det i mange tilfeller både renter og gebyrer forbundet med en utsettelse, og det kan handle om mye penger.

Tenk alltid sikkerhet

Det er gjennomgående svært trygt å handle på nett, og i mange tilfeller handler du sikkert fra nettbutikker som du kjenner godt og vet er til å stole på. Likevel bør du alltid være skeptisk til tilbud som er for gode for å være sanne, eller nettbutikker som fremstår som useriøse.

Når du betaler med kredittkort får du et ekstra lager av sikkerhet mot svindel på nett, men det er ingen unnskyldning for å opptre uansvarlig på. Undersøk alltid butikken du handler i, og velg tjenester som PayPal eller faktura som et tryggere alternativ hvis du er usikker på om du vil dele kortnummeret ditt med butikken.