De fantastiske nettbutikkene som ingen har hørt om

Det finnes et gigantisk utvalg av ulike nettbutikker, og det er umulig å få en komplett oversikt over alle. Noen av de skikkelig store, som eBay eller Wish, har kanskje nesten alle hørt om men det finnes så mange andre butikker å velge mellom. Jeg har funnet frem noen som jeg personlig kanskje ikke tror at alle har hørt om før:

Epla – norske håndlagde produkter

Epla er en nettbutikk som du enten aldri har hørt om, eller elsker og handler fra hver måned. Det som er ganske spesielt med Epla er at det er mange norske privatpersoner som selger sine egne håndlagde produkter her, du kan virkelig finne unike produkter som ingen andre har her. Hvis du er flink til å strikke eller noe tilsvarende, er det dessuten mulig å tjene en del penger på å selge dine produkter på Epla.

AliExpress – tør du å kjøpe fra Kina?

AliExpress er et stort konsern, som konkurrere med eBay og i noen markeder er mye større. Dessuten har selskapet en egen betalingstjeneste, og tilbyr tjenester og produkter innenfor en rekke ulike kategorier. Kjernevirksomheten er dog fortsatt det gigantiske nettmarkedet AliExpress. Her finner du et utvalg som du bare kan drømme om andre steder, men vær forberedt på noe leveringstid.

Det er selvfølgelig ikke alt som kan kjøpes fra AliExpress, pass på å regne med både frakt, toll og moms for å få totalsummen. Noen ganger lønner det seg ikke å handle herfra til tross for at prisen i bunn kanskje er ekstremt lav.

DealeXtreme – flere duppeditter fra Kina

DealeXtreme, eller bare DX.com, er en annen aktør som hovedsakelig selger ulike duppeditter som leveres fra Kina. Det kan være perfekt å kjøpe småting som mobildeksler og tilsvarende fra DX.com, men pass igjen på at leveringstiden kan være flere måneder.

Et tips kan dessuten være å ikke kjøpe alt for mye produkter som kobles til sterkstrøm fra DX.com og tilsvarende nettsteder. Det er dessverre ikke alltid produktene overholder alle regler som gjelder for elektrisk utstyr som selges i Norge.

Beyond Retro og tilsvarende vintagebutikker

Klær på nett handler i stor grad om gigantene som Nelly, Zalando og tilsvarende butikker som selger helt nye og relativt rimelige klær. Samtidig finnes det et gigantisk utvalg av andre kategorier av klesbutikker på nett.

Med klær fra butikker som Beyond Retro, kan du få en helt unik stil med vintagestil og klesplagg som du definitivt ikke finner på H&M eller Zara. Det finnes også mange ulike virtuelle bruktmarkeder på nett, og Facebook kan faktisk også være et sted der du kan finne brukte klær fra lokale kilder.

Unngå fallgruver på nett

Når du ser etter nye spennende butikker på nett, kan det være greit å sjekke butikkens rykte og omtaler på nett. Dessuten kan det være lurt å benytte deg av tjenester for prissammenligning, mange varer selges via mange ulike butikker på og det kan være mye å spare på å kjøpe fra riktig butikk.