De beste stedene å kjøpe sportsutstyr

En stadig større andel av omsetningen av sportsutstyr flytter til nettet, og spesielt de store kjedene som tilbyr sportsutstyr sliter i Norge. Det foregår akkurat nå en konsolidering i markedet, der gamle kjente kjeder som G-sport må kaste inn håndkleet. Men hvor er det egentlig best å handle sportsutstyr på nett?

Standard varer og tilbud – velg en av de store norske

Hvis du hovedsakelig er på jakt etter de alle rimeligste tilbudene, og relativt standard produkter som enkle joggesko, er noen av de store norske nettbutikkene sannsynligvis rett for deg. Konkurransen er tøff på nett, og det er vanskelig å si at prisene på sportsutstyr er høye i Norge. Det som gjør det spesielt vanskelig å anbefale å bruke for eksempel utenlandske nettbutikker, er at du nesten alltid vil måtte betale toll og mva i og med at et kjøp ofte vil gå over grensen for avgiftsfri handel.

De store kjedene benytter i svært stor grad tilbud for å lokke kunder til nettbutikkene sine, hvis du er på jakt etter noe som du ikke trenger her og nå kan du spare mye penger på å vente en uke eller to samtidig som du følger med på reklame, Prisjakt og andre tilsvarende tjenester.

Legg også merke til at de store nettbutikkene har egne merkevarer, som ofte er mye rimeligere enn de mer kjente merkenavnene. Noen ganger kan det være lurt å velge det billigere alternativet hvis kvaliteten er akseptabel.

Nisjebutikker i inn- og utland, for deg som vil ha noe spesielt

Utvalget av sportsutstyr er selvfølgelig mye større i internasjonale nettbutikker, en norsk nettbutikk vil aldri kunne rettferdiggjøre det samme utvalget som en amerikansk. Samtidig finnes det selvfølgelig sportsbutikker, som Löplabbet eller Oslo Sportslager, der utvalget er veldig stort innenfor noen spesielle kategorier. Det er kanskje ikke like stor grunn i dag å se etter utenlandske leverandører innenfor løping og sykkel, der finnes det et stort utvalg i Norge. Dessuten er det greit å trekke frem ski som en annen kategori der utvalget i Norge sannsynligvis er blant de bedre i verden.

Likevel er det noen ganger du bare vil ha noe helt spesielt, som kanskje ikke noen annen i Norge har. Nettbutikker som Running Warehouse (alt av produkter til løpere) eller GolfOnline (en av de større golf-butikkene på nett i UK), kan inspirere og tilby ting du aldri finner i Norge.

Husk toll, mva og frakt når du handler fra utlandet

Husk alltid å ta med både toll, mva og frakt i regnestykket når du handler fra utlandet. Det er for eksempel 10,7 % toll på sportsklær, i tillegg 25 % mva og eventuelle (høye) gebyrer til Posten eller annen transportør som fortoller for deg. Dessuten kommer selvfølgelig frakt til butikken du handler i, for relativt store eller tunge sportsartikler kan det raskt bli noen kroner.

Akkurat dette med toll, mva og frakt er som nevnt også hovedgrunnen til at det faktisk ofte er lurt å handle sportsartikler på nett fra norske nettbutikker. I dette tilfelle er det enkle ofte det beste.